Nyheter
Det siste fra ULVIS
Bilde av Skarvøygjengen samlet rundt bålet. Fotograf: Kim-Ruben Askeland
Bilde av Skarvøygjengen samlet rundt bålet. Fotograf: Kim-Ruben Askeland

Turen til Skarvøy var en fantastisk opplevelse for både ungdom og frivillige.

Lørdag var været var nydelig - Sol på dagen og måneskinn på kvelden - Ekte sommer! Ungdommene møtte opp i båthavnen på Herdla. Fra havnen padlet vi kano til den historiske øyen fra krigens dager. Etter en times tid kom vi i land, hvor vi satte opp telt og rigget til leiren. Ungdomen måtte stå for oppsett av egne telt. Når teltene og leiren var ferdig, var det klart for matlaging. I mens noen laget mat, plukket andre plast i fjæren. Det er viktig å gjøre ungdommen bevisst på miljøet og hvilke skader forsøpling har på miljøet både i havet og på land.

Etter en god porsjon med nydelig suppe, med godt brød til, var det tid for fiske i fra kano og båt. Etter en økt på sjøen hadde vi landet 10 fisk. Ungdommene måtte selv stå for sløyingen av fisken - Noe de mestret veldig bra! Nå var det tid for nytt måltid og lapskaus skulle lages. Alle var med på å skrelle og kutte grønnsaker og kjøtt. Etter maten spilte vi kanonball. Skarvøy er en spennende og historisk øy. Her er det mye å se på, bunkerser, kanonfester og andre krigsminner. På kvelden ble det grilling av pølser og fisk som vi hadde fått. Seinere var det bålkos med musikk og sang. Ungdommene fikk hugge veden selv. Etter at mørke hadde lagt seg, var det tid for gjemmespill. Noen av ungdommene fikk på seg refleksvest før de gjemte seg, de andre brukte lommelykt for å finne de. En utrolig spennende lek i mørke, spesielt på en øy med mange spennende gjemmesteder. Når leken var over, gikk en glad og sliten gjeng til teltene for natten.

Dagen etter våknet vi til ekte ruskevær, vind og regn! Alle hjalp til med å rigge ned leiren i full fart. Grunnet vær og vind, bestemte vi oss for å la kanoene ligge å frakte alle med båt til fastlandet.

Selv med en litt ruskete avslutning på turen, var det en fornøyd og sliten gjeng som reiste hjem! Dette har vært en fantastisk tur til Skarvøy med mye moro og fine opplevelser.

Turen var helt topp ?