Nyheter
Det siste fra ULVIS

På togstasjonen i Bergen - snart på vei til Finse.

ULVIS som prosjekt startet med en tanke om å sykle rallarveien med ungdommer som fortjente det, som ønsket det og som kunne ha utbytte av det. Sykkelturen på rallarveien markerer slutten på det første gjennomførte årshjulet i ULVIS. Det har vært et fantastisk år, der vi har blitt kjent med mange flotte ungdommer fra Askøy. Gjennom ulike aktiviteter og turer har vi og ungdommen forberedt oss til Norges vakreste sykkeltur langs Rallarvegen. Endelig var det tid for å sykle Rallarvegen!

Turen på Rallarvegen fra Finse til Flåm ble gjennomført med fire voksne frivillige fra ULVIS og 8 spreke og flinke ungdommer i den kategorien som gir oss voksne håp for fremtiden. Sykkelturen ble delt opp i tre deler; Sykkeltur Finse – Nedre Grøndalsvatnet (fredag), Campdag ved Nedre Grøndalsvatnet (lørdag) og Sykkelturen fra Nedre Grøndalsvatnet - Flåm (søndag).

Finse – Nedre Grøndalsvatnet (fredag)

Etter litt oppstartsproblemer med en sykkel som brøt sammen, kom vi etterhvert i fin driv mot hallingskeid og nedre grøndalsvatnet. Været var skiftende, med innslag av en del regn. Humøret var bra på tross av både været og en del flere oppoverbakker enn turlederne kunne huske. Camp ble satt opp i skumringen akkurat i tide for det tunge regnskyllet som skulle komme over oss den natten.

Campdag ved Nedre Grøndalsvatnet (lørdag)

Dagen var lagt opp til at alle i stor grad kunne gjøre det de selv hadde lyst til. Turlederne forsøkte å motivere til fjellturer og fiske, men med regnværet som sto på utenfor lavvoen var det ikke alle som hadde lyst til det. Men dagen ble bedre og etterhvert som regnet roet seg ned fikk vi både fisket ørret og gått noen korte småturer i området rundt leiren. Natten ble kald - ned mot 2 grader.

Nedre grøndalsvatnet - Flåm (søndag)

Dagen var kommet der alle skulle få igjen for slitet. Vi måtte tidlig opp for å være sikker på å ha god tid til hamburger i Flåm. På grunn av tidlig avgang om morgenen fikk vi solen med oss fra start til slutt. Fra Nedre Grøndalsvatnet og til Flåm er det bare et fåtall, om enn litt lange strekk oppover, etter disse er trasert er det i all hovedsak snakk om nedoverbakker. Etter å forsiktig kommet gjennom Myrdalssvingene gikk farten gradvis opp, før både voksne og unge fikk oppleve det lange strekket nedover fra Kårdal til Flåm. Veien nedover er asfaltert og fin å sykle med litt mer fart enn på grusveien lengre oppe, men på dette strekket må man være obs på at det kan komme biler også. Dette strekket av Rallarvegen byr på mye entusiasme og glede. Man kan slappe av mens sykkelen triller nedover uten de store kraftanstrengelsene fra syklistens side. Humøret i gruppen gikk gjennom taket! Vi avsluttet med hamburger i Flåm før en 5 timers båttur tok oss tilbake til Bergen.

Vi frivillige i ULVIS takker for turen og håper at oppoverbakkene i begynnelsen av turen er glemt, og at ungdommene kan se på tilbake på turen med både mestringsfølelse, ny kunnskap og gode minner. Godt jobbet alle sammen! Alle var med å gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse. Og takk til Askøy kommune og alle andre som var med å sponse dette flotte arrangementet!

Rallarvegen markerer slutten på det første gjennomførte årshjulet til ULVIS! Året har vært en suksess og vi i ULVIS er allerede i gang med planlegging av neste år med nytt program fra september/oktober! Vi gleder oss til et nytt år med opplevelser verdt å dele ;)