Nyheter
Det siste fra ULVIS

Gjengen på Flåm, etter en helg fylt av fantastiske opplevelser. Fotograf: Ingebjørg Hopland.

Vi er så glad for at vi fikk ta turen på Rallarvegen igjen i år. Det har vært en helt fantastisk tur med en fin kombo av hyttekos, sykkeltur, naturopplevelser, telting, bålkos, friluftsliv og full fart.

Det så først litt mørkt ut med tanke på været som var meldt på Finse helgen vi skulle reise - my regn og vind på fredagen! Ikke det beste sykkeltur været akkurat. Derfor lette vi i dagene før turen etter en mulighet for overnatting innendørs fra fredag til lørdag. Etter mye leting uten hell, vurderte vi også avlyse turen - men så helt på tampen meldte det seg en fantastisk mulighet: Steinboligen på Finse var ledig og der skulle vi få lov å få ly for natten. Wow, det var helt fantastiske nyheter og vi kunne senke skuldrene; Nå ble det tur på Rallarvegen allikevel og attpåtil med overnatting på en utrolig flott lodge som start - det blir jo ikke bedre enn det :)

Det var en god gjeng som møttes på togstasjonen, klar for en helg for å utforske Rallarvegen på sykkel. Noen timer på tog, og vi var fremme på Finse og inntok Steinboligen. Her koste vi oss med Real Turmat, og spill og moro utover kvelden. Utenfor herjet uværet; gjett om det var deilig å se på gjennom panoramavinduene - En stor takk til Steinboligen for at vi kunne bo her.

På plass i Steinboligen. Foto: Ingebjørg Hopland.   På plass i Steinboligen. Foto: Kim-Ruben Askeland.
Gjengen på plass i Steinboligen på Finse. Fotograf: Bilde til venstre, Ingebjørg Hopland. Bilde til høyre, Kim-Ruben Askeland.

På lørdagen var uværet borte og vi kunne sette oss på syklene og ta fatt på Rallarvegen. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, noe vi i ULVIS kan skrive under på. Lørdagens etappe gikk mellom Finse og Grøndalsvatnet. Før avgang tok friske ungdom tok initiativ til å bære ekstra og å dra sykkelvognen med utstyr, så vi voksne fikk reise lettere enn forventet. Vi hadde med oss en gjeng spreke ungdom, så dagens etappe var lett match. Men når man sykler med vill natur rundt på alle kanter, er det viktig med med gode pauser for å nye naturen og kose oss sammen selvsagt. Vi tok derfor noen kunstpauser på veien og en god matpause på Hallingskeid, før vi ankom destinasjonen for dagen; Nedre Grøndalsvatnet. 

Pause på Rallarveien 
På tur langs Rallarveien.

Vel fremme ved Nedre Grøndalvatnet, satte vi opp camp på stranden med nydelig utsikt utover vannet. Vi koste oss utover ettermiddagen og kvelden med god mat og bålkos. Dagen etter våknet vi til nydelig sol og vi kunne nyte frokosten ute i det fri. Så var det å pakke sammen campen og sette seg på sykkelen igjen. Det siste stykke av Rallarvegen byr på naturskjønne omgivelser og det aller siste stykket byr på litt fart og stemning ned den svingete veien til Flåm. I Flåm ble det en matbit før vi tok båten tilbake til Bergen. Dette har vært en utrolig flott helg med en sprek gjeng med ungdommer. Vi gleder oss allerede til neste års tur :)

 

  
På tur langs Rallarveien.